Balans

Det finns många, alltför många, på vår kära planet som ser på saker i antingen eller-termer. Detta är tyvärr ett felaktigt förhållningssätt, enligt mitt tycke. Låt oss utforska min tes lite snabbt:

För vårat eget personliga välbefinnande och dess utveckling, så krävs det nämligen att vi hittar en balans av alla motpoler vi stöter på. Ond eller god? Snäll eller elak? Tillmötesgående eller tvär? Ja, du börjar hajja tankegången nu?

Så för dig som lever med "svart eller vitt-sinnebilden" är det bara att inse att det är i det gråa sanningen finns. Du kan inte vara för snäll, även om det är en fin tanke, för då blir du överkörd. Du kan inte vara för elak, för då blir du ensam. Det räcker med exempel, du har hajjat nu tror jag.

Avslutningsvis; Finn balansen, finn lyckan!

Kommentarer
Postat av: Paula

Fin tanke, men jag har ett gott fäste i elak-träsket ;p Dock överlever man det om man har tillräckligt mycket självironi och humor. Ha en god kväll/ Paula

2008-03-11 @ 19:54:44
URL: http://pauladiablo.blogg.se/
Postat av: pelle

"fin tanke"? detta uttalande måste jag tolka som att du förstått d hela att detta faktum e nåt jag "tror"...så e icke fallet..detta inlägg i all sin korthet e d jag kommit fram till efter några års hårt analyserande om hur vi människor beter oss & hur vi på bästa sätt kan få oss själva att må bättre..tror gör man kyrkan & där hänger banne mig inte jag :)

2008-03-11 @ 21:56:45
URL: http://pellepatrask.blogg.se
Postat av: Headbang

Det var faktiskt det som jag snackade med min kusin om igår. Även drömmar och realism ska ha sin balans, gäller att blanda liksom. På så sätt blir man inte besviken.

Godnatt (:

2008-03-12 @ 00:44:24
URL: http://headbang.webblogg.se
Postat av: Headbang

Ah, en sak till. Vad gäller "för snäll"- termen, så existerar den inte. Inte i min värld. Att vara snäll är en självklarhet, men det är vi människor som är giriga och tar saker och ting för givet. Vi trampar, hånskrattar och tycker att saker och ting är löjliga tills "den dagen är kommen", då börjar vi inse hur dumma vi varit.

2008-03-12 @ 00:47:43
URL: http://headbang.webblogg.se
Postat av: pelle

gött! vi verkar tala samma språk :)

2008-03-12 @ 01:48:06
URL: http://pellepatrask.blogg.se
Postat av: Oggy

Jag fungerar nog på ett sådant sätt att jag har en bra balans mellan snäll och elak till nya personer jag träffar. Visar dom sig sedan bli nära vänner blir jag "för snäll" - termen, om man nu kan vara det mot nära vänner.

Visar det sig vara tvärt om att den personen inte är värd min vänskap och gör bort sig kan jag bli "för elak" - termen, även om den bara gäller tillfälligt.

2008-03-13 @ 17:42:40
URL: http://oskarlindqvist.blogg.se
Postat av: pelle

Oggy: detta tar vi ett snack om i helgen ;)

2008-03-13 @ 22:02:20
URL: http://pellepatrask.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0