Karatefylla

Gokvällens!

Faluns finest är på besök och vi är så jävla KARATEFULLA för tillfället och i detta nu ser vi ärligt talat inga som helst gränser för vad som ska inträffa.

 Hur som helst, skit  på er och ha en så jävla  bra Valborg som Ni bara kan!

Knäckebrödsflygning

Efter att ha ögnat igenom Guinnes Rekordbok har jag kommit på en ny grej för världen att förundras över:

Du bygger dig en luftballong, förslagsvis av tåliga material som papier maché och heliumballonger. Du ger dig ut på en jordenrunt-tripp. Med ETT litet tillägg: Du placerar ett knäckebröd under ditt säte. På så sätt kan du skryta med att du flygit runt Tellus på ett knäckebröd. Rätt svårslaget rekord, om du frågar mig.

Hej!

Dårar på ingång

Tjenis. Ikväll blir det storfrämmande i Öret. Har blivit hotad med än det ena, än det andra. Jag har blivit utmanad på duell, jag ska få arslet alternativt foten avhyvlad och jag har blivit införstådd med att om jag någon gång skulle vakna upp med en dam vid min sida som använder sig av en sk. helkroppsstrumpa, så är den bästa lösningen att gnaga av mig armen istället för att väcka detta monster.

# # #

Jag har även blivit erbjuden en större mängd sömn/bedövningspiller, för att jag på så sätt ska hålla mig undan. Det de små liven inte förstått är att Stesolid i samband med alkohol skapar något så kul som fludder. Man blir inte så lite dum i huvet då. Kul för dem! Eller kanske inte, hähähä....

# # #

Lite sommarmusik för er att förgylla er vardag med:

* Jay Z feat. Beyoncé - Deja Vu
* Robyn feat. Kleerup - With Every Heartbeat
* Robyn - Konichiwa Bitches
* Manu Chao - Bienvenida á Tijuana

Bullen säger "Hej"

Eftersom jag umgås rätt mycket med en viss Oggy, så kan jag med handen på hjärtat säga att "jag är med barn".

# # #

Blev idag införstådd med att jag är en mjuk bulle. Det är ju alla killars dröm att bli kallad så. Tack, Emelie...

# # #

Har fått en ny idol. Hon kallar sig Lykke Li. Vet att jag är rätt sent ute, men bättre sent än aldrig, som de lärda brukar säga. Ett skönt nyskapande sound och till hennes sång har jag odlat en slags hatkärlek. Den är väldigt putti-nuttig och hon vänder och vrider på orden så att man ibland inte hajar vad hon säger. Men samtidigt är den jävligt melodisk och lekande. Och sårbar.

Det var allt för idag. Tjoflöjt!

Storebror ser dig?

Hehe, lite kul är det fanimej. Läser idag denna lilla reklamslogan på min egen sida och detta efter gårdagens inlägg:

"Behandlingshem missbruk
Vi behandlar alkohol-, läkemedel-, drog- och spelberoende."

Är det nån stackars sate som får betalt att läsa igenom våra idiotiska bloggar för att sedan smeka upp en passande reklam? För det börjar bli oroväckande många gånger det passar in på det som just blivit nerplitat...

Rättelser & svar

"Musiiiiiik ska byggas utav glääääädjeee". Skitsnack. Musik byggs av noter och arr.

# # #

Motsatsen till ekologiskt? Logiskt...

# # #

Det skitigaste faktum vi har? Rektum...


Samhällets hyckleri

Hmm. Jag blir förbannad. Hyckleriet i samhället upphör aldrig att förvåna mig. Och som så ofta, så bygger detta hyckleri på okunskap och traditioner. På nåt vänster verkar dessa saker allt som oftast sitta ihop. Vad jag svamlar om? Jo, droger visavi alkohol. Eller, det är ju inte rätt benämning, för alkohol är ju en drog det också. Men för att göra det lättförståeligt, så kör vi vidare med dessa 2 benämningar, ok?
    
Alkohol är mer skadligt för din kropp och ditt psyke än vad sk. droger är. Och nej, jag snackar i detta fall inte om t.ex. heroin som många kommer dragandes med för att slå min tes i spillror. Om man ska jämföra heroin med något i alkoholväg, så blir det nåt i klass med läkarsprit med en alkoholhalt på 96%. Jag syftar mer på sk "lättare droger", så som marijuana och haschisch. Men även psykadelia, dvs LSD och svamp. Nu brukar folk säga: "Äh, vad snackar du om? LSD är ju livsfarligt! Det har man hört om folk som hoppat från tak och sånt." Ja, det stämmer att att under 60-talet när drogen var ny och inte särskilt bearbetad så blev det lite för mycket av det goda. Men i dagens trippar finns inte den mängden, inte ens i närheten. Och jag menar på ett användande som kan klassas som ett bruk, istället för missbruk, ok? Sen att du kanske inte ska ha världens svagaste psyke när du stoppar i dig såna grejer och förslagsvis har en guide med dig första gångerna är ju bara att föreslå.

Ta nu inte detta som ett försvarstal för droger. Det är inte det som är pudelns kärna i sammanhanget. Utan jag vill bara belysa det faktum att vi istället för att svälja allt vi får lära oss av "de äldre" är sanning och inget annat än sanning, så kanske vi ska ta reda på saker och ting. Ifrågasätt, ifrågasätt och sen när du är klar med det, då gör du det igen! Det är enda sättet att bli av med hyckleriet i samhället. 

Puss på Er!
 

Depeche Mode (Live)

Här kommer, varsågod. Vilket JÄVLA drag!

http://www.youtube.com/watch?v=48JFIv9LZ2w


Sen följer ni upp med detta, så har ni en bra start på dagen:

http://www.youtube.com/watch?v=ggv890VetfM&feature=related

Tina Turners och alkoholångor

Japp, då var man tillbaka i härliga, underbara och inte så jävla knasiga Örebro som jag förr trott. För efter min tripp till Falun, har jag insett att gräset trots allt inte är grönare på andra sidan. Eller, jo, kanske något. Falun har ju faktiskt en individ som knäcker det mesta. Individens namn är Emelie och hon är en jävligt intressant "sak". Varför benämner jag henne vid sådana ordalag? För att jag inte har intelligens nog att luska ut vad det egentligen är hon besitter. Något skumt är det i alla fall.

Men förutom nämnda individ, så finns det en del knasbollar och original i Falun. T.ex. Tina Turner. Vi såg, med våra egna ögon, en dansande, glad och förvisso jävligt sliten Tina Turner slira runt på Harry´s. Det var kul.
     Nåt som var ännu roligare var Disco Kjell. Ni som är bekanta med humorprogrammet  "100 Höjdare" på Kanal 5 kommer säkert ihåg denna stjärna. Han förgyllde dansgolvet med sina ständiga byten av kläder och sina "knäryck". En kung bland ett annars skralt utbud av kungligheter.

Ska väl tilläggas att vi söp som ena riktiga svampar och därmed blev vi skaaaapligt runda under fötterna. Inte så lite bakfylleångor som fyllde stackars Emelies kvart. Tar väl ett halvår för henne att vädra ut den skiten. Sanering ligger väl inte så långt utanför ramen rörande åtgärder.....

Nåja, tillbaks i Öret såg jag faktiskt nåt lite semiskumt. På bussen hem till ghettot såg jag en man och hans kvinna stiga på bussen med barnvagn. Kvinnan går iväg för att dra kortet i automaten och vid återkomst vid mannens sida, så håller hon upp kortet, han håvar fram en sprayflaska med någon form av antiseptiskt medel, sprayar kortet, hon torkar av det med en trasa som hon fingrat upp ur ena fickan och ger kortet till snubben som stoppar ner det i en plastficka.
     Tjaa, lite bacillskräck kan jag väl ana. Men då verkar det jävligt ologiskt att de står och håller i stångarna på bussen och får ännu mer baskilusker på sig än vad ett litet kort får på sig i en jävla automat. 
     Värt att nämnas är att snubben hade knallrosa hår och en jävligt skum röd kavaj i något filtaktigt tyg. Star Quality på den utstyrseln...

Jaja, vid hemkomst kände jag mig stadspatriotisk. Antar att detta uttryck inte existerar, men sånt har ju aldrig hindrat mig från att använda mig av dem. Hur som helst blev jag kär i slottet. Det är fint, det. Så här har ni en bild på Örebros stolthet. Håll tillgodo!! 


Patrask på resande fot

Kära compadres, jag ber om ursäkt. Inte för att jag varit frånvarande ganska exakt 1 vecka, utan mer för att Ni gått misste om mina eminenta tankar och tillika eminenta formuleringar rörande nämnda tankar. Så, förlåt.

Men vad som hänt är att jag jobbat ca. 1 & ½ pass om dagen. Då blir man lätt lite trött i ögat när man drar sin utarbetade röv över hemmets tröskel vid dagens slut. Jag klagar inte, jag förklarar. Så det så!

Idag ska jag, röven och axeln bege oss till dalkullornas förlovade land. Vi ska besöka Glashäxan. Inte så lite nervöst. Så ni kan väl hålla tummarna att jag återvänder med alla yttre och inre kroppsdelar någorlunda intakta. Det skulle uppskattas något enormt!

Btw, Patrasket och Glashäxan har planer på en överraskning till er. Vad det kan tänkas vara blir ni varse om när kvällningen gjort sitt antågande. För ni vet ju, likaväl som jag, att häxor inte är handlingskraftiga förrän efter mörkrets inbrott. Speciellt såna som drog i sig en hel vinare mol allena kvällen innan.....

Fridens Liljor!

Oggy, Del 1: Mötet

En dag för inte så länge sedan när jag gjorde min sedvanliga deklaration belägen i OP Kyrkan i Örebro, såg jag en anskrämlig varelse sitta och snyfta på en av kyrkobänkarna. Varelsen var smutsig, iklädd trasor och roade sig med att förundrat pilla sig i näsan och flippa busarna upp i luften för att sedan med ett naffs sluka nämnda buse. Det såg oerhört proffsigt ut och jag drog då slutsatsen att varelsen tränat länge på detta konststycke och därför var en ihärdig och målmedveten varelse.
     Jag närmade mig varelsen sakta, för man har ju lärt sig att inte göra några hastiga rörelser mot okända djur och tingester. Han tittade nyfiket och lite skrämt på mig.
     Jag tittade lika nyfiket tillbaka och gjorde mitt bästa för att dölja kväljningarna som slog emot mig. Hans odör går inte att beskriva i ord.
     "Hej, lilla varelse. Vad är du för nån?"
     "Jag är Oggy. Den störstaste och bästaste av alla!", deklarerade han med en något släpigt efterbliven röst och med inte så lite stolthet som grund.
     "Ok. Vad gör en 'Oggy' ?", frågade jag ännu mer nyfiket.
     "Oggy äter snor och juckar mot allt som är juckbart. Oggy kan också räkna till 3." Nu verkligen strålade stoltheten i "dets" ögon och ansiktet vreds till något som skulle föreställa ett leende. Jag höll på att spy. 

Hur du blir miljonär i några enkla steg

Först tar du fram en kartbok, eller en liten (eller stor) jordglob och bestämmer dig för vilket land du ska sikta in dig på. Förslagsvis Colombia, Chile eller Bolivia, då dessa länder har otroliga kvantiteter kokafält.

När detta blivit avklarat söker du in på närmaste kemistutbildning. Du tar din fil.kand. i ämnet med kokafälten hela tiden i åtanke inför kommande projekt.

Du tar kontakt med CIA och NSA och framför ditt ärende, som är följande: Du ska som kunnig kemist infiltrera någon av drogkartellerna med det avseendet att förstöra deras odlingar och bespruta deras pengar som de har gömda i ladorna med en ett litet hopkok av mögelsvampar som du fixat ihop.
     De amerikanska myndigheterna går med att fiffla in dig. De tror förstås att detta är gratis, men du kräver naturligtvis en nätt liten summa av 100.000.000 US dollars för besväret. De räknar lite på det och kommer slutligen fram till att när din insats blivit lyckad, så kommer det bespara den amerikanska staten och resten av världen betydligt med dineros och USA blir världens hjältar för att deras sting operation lyckats.

På plats i Colombia blir du bäste polare med syndikatets överhuvud och lägger fram din plan: Genom din kemiska blandning kan du tillföra 1000 % mer renhet och tillika öka kokaplantornas volym med 2000 %. Han går självfallet med på det hela och efter 1 månad har de nya plantorna tagit fart och mitt i Bossens glädjetjut som han framför med stor bravur och lika stort öppnad mun, tar du tillfället i akt och slänger in en cyanidkapsel i käften på honom.
     Han dör och du är nu världens rikaste, mäktigaste och mest eftertraktade brottsling på CIA:s lista.

Det SKULLE kunna funka.

Om det nu är det man vill.....

Uppdatering på festligheterna

Japp, det är en bedrift i sig, men det omöjliga har faktiskt inträffat. Pelle har gjort lite nytta:

Lördagen den 19:e april, det vill säga stundande lördag, sparkar vi igång festligheterna klockan 19.00 på Sub City`s övervåning. Abbonnerad och klar. Har fixat rätt schyssta priser i baren och gratis tilltugg, så nu finns det ingen ursäkt för DIG att inte dyka upp!

Så, på med partyhatten, så kör vi!!!!

Annalkande Festiviteter

Jahapp, då var man tillbaks i gamet igen. Har lidit stora kval de senaste dagarna, men då jag är en så förträffligt finkänslig kille, tänkte jag bespara er detaljerna. Vill inte göra mig skyldig till masskräkningar och annat mys som med största sannolikhet både kan och kommer att inträffa om jag yppar det minsta lilla om mitt nu övergångna tillstånd.

Nåt jag däremot kan nämna är att jag, idioten i rock n´ rollskor, har den stora äran att fylla år på lördag. Den ska firas med pompa och ståt.

     Förutom den tradiotionsenliga smörgåstårtan ska Pelle bjuda familj på egenhändigt lagad mat. Detta kan sluta precis hur som helst, då Pelle faktiskt är rätt duktig på att laga mat, men inte gör det så ofta. Framför allt tillagar han inga direkt svåra rätter när han väl styr upp nåt, utan det blir oftast något mindre tidskrävande och mindre krävande i allmänhet. Så håll i hatten Familj och hoppas på det bästa!
     I värsta fall så ligger det ju en pizzeria i Vivalla Centrum som nog tar emot en skock finnar med partyväxeln ikopplad.

På kvällen väntar i vanlig ordning när någon ska firas, ett fylleslag med vänner och bekanta. Även detta kan sluta hur som helst, men i någon annan antagen form än det jag dillade om rörande matlagningen. För alkoholförtäring i samband med gott sällskap, brukar allt som oftast leda till tokerier. Och tokerier är alltid ett välkommet avbrott i den annars rätt gråa vardagen. Eller, korrigering; dagarna är inte så jävla tråkiga numer, hehe...

Jaja, du som är sugen att joina oss i festeriets tecken, är helt enkelt välkommen. Så länge du har ett sprudlande humör och en turbomatad växellåda á la party i ditt system!

See you in the dimma!


Uppdatering från Vattnadal

Vaknade upp hemma hos Oggy, utan kalsonger och en jävla skallebank. Inte bra att supa skallen i bitar. Måste skärpa mig...

Nåja, som jag nyss nämnde vaknade jag utan fillingar. Oggy luktade gorgonzola i munnen. You do the math.....

Eddie, den lille Rockern, är en skön snubbe. Så ligger det till.

Oggy är dum i huvet.

Jag är förvirrad.

Hej!

Spöken och Hjältar

Efter samtal med min gode vän Glashäxan igår, som berörde det skapligt omtvistade och lika skapligt ovetenskapliga (jaja, behöver inte börja snacka Ghostbusters nu) ämnet Spöken, så har jag en bekännelse att komma med. Nej, du behöver inte bli rädd att du dött och läser ett spökes inlägg just nu. So keep your pants on.
     Det är nämligen så att jag haft några "upplevelser". Jag vet att det kan låta jävligt "out there", speciellt för dig som inte har någon som helst tro på oroliga andar, poltergeists och annat osynligt trevligt. Det hade inte jag heller. 

Men det som inträffade var föjande: 

När jag för några år sedan, kanske 5, fick tag i en riktigt schysst lya på Hertig Kalles här i Örebro, så trodde jag att min lycka var gjord. Bra läge, schysst planlösning och rätt låg hyra. Allt var tip top och frid och fröjd. 
     Men en natt vaknade jag upp, själv kanske ska tilläggas, av att det kändes som att jag var iakttagen. I fotändan av min säng hade jag placerat databord och tillika en stol att sitta och häcka på. Vände min tjocka skalle mot nämnda håll och höll på att skita på mig! Bokstavligt, bildligt och allt annat -ligt du kan komma att tänka på.
     För i datastolen satt nämligen någon. Han hade hatt, ungefär en sån som Timberlake gjorde poppis för nåt år sen, fast med något bredare brätte. Han var även iklädd en sjömanskavaj med kragen uppfälld, så jag såg inte särskilt mycket av hans ansikte. Tilläggas bör väl att det var mörkt i rummet också.    
     Handlingskraftig som jag är stirrade jag först ett tag på honom, blundade sedan i ca. 5 sekunder och när jag öppnade mina gluggar igen, så var han borta.

Efter det inträffade tog jag kontakt med min syster. Inte genom nåt Ouija bräde, utan genom telefon. Hon bor och lever och mår allmänt bra här i Örebro. Men hennes fördel, sorry, en av hennes fördelar, är att hon vet rätt mycket om andar och sånt skit. Vet och vet förresten, hon tror sig veta, hehe. (Hej Syster!!) Men hon lät mig veta att de oftast inte vill nåt illa och att de oftast, om inte jämt, har en relativt god anledning till varför de befinner sig där de nu befinner sig. Hon rådde mig att nästa gång, om det nu skulle bli nån nästa gång, bara att hålla mig lugn och snacka med anden.

Några nätter senare, vet inte om det var dagar eller veckor efteråt, men senare var det hur som helst, så vaknade jag återigen av att jag kände mig iakttagen.
     Vände blicken mot dataoasen och mycket riktigt, där befann han sig igen! Lugnade ner mina nerver för några sekunder och började sedan lugnt och sansat snacka med honom. Kommer tyvärr inte ihåg ordagrant vad jag svamlade om, kan bli så i nervösa situationer, men det var nåt i stil med de klichéerna vi är vana att höra när vi söker tröst: "Ta det bara lugnt. Allt kommer att bli bra. Här finns ingen som vill dig illa."
     Efter ett tag kände jag helt enkelt att allt var bra. Så jag lade mig ner igen, jag hade satt mig upp när jag såg honom, och stängde mina ögonlock. Någon minut senare öppnades de igen och jag vågade mig på att se ifall han var kvar. Han var borta! Jag, av alla jävla nötter på jorden, hade gett frid till ett spöke så att han kunde träda in i ljuset, eller vart fan de nu tar vägen. Jag är fan bäst!

Så, till minnet av mitt hjältedåd, ska jag nu brygga en STOR kopp java och njuta lite, lite mer av det svarta guldet än i vanliga fall. Det har jag banne mig gjort mig förtjänt av.

Fridens Liljor!

Bland Glashäxor & grejer på G

Du som är något sånär förtrogen med några av mina tidigare alster, vet att jag i ett inlägg svamlade om att jag befann mig i ett vägskäl rörande mitt beteende. Tack  vare en ganska stor drös av Er vänligt sinnade personer fulla av empati, så vändes mitt sinnelag till det som det vanligtvis brukar vara, dvs fullt av solsken och ett glatt humör.
     Och det var en jävla tur det. För genom att Ni öppnade erat hjärta på glänt, så öppnades även mitt. Detta innebar att livet faktiskt (kors i taket) valde att belöna mig genom rätt mycket bra på i stort sett 1 och samma gång. Den mest logiska följdfrågan i detta sammnhang blir helt sonika "Hur?" (bry dig inte om "varför", för detta är en omöjlighet) och detta tänkte jag ge exempel på nu:

1) En Glashäxa har klivit in i mitt liv och genom sitt trollspö viftar hon fram nya underbara saker som sker hela tiden. Vet inte om saker och ting sker för att hon gjort inträde i min lilla del av universum, eller om det de facto är hon som ser till att de sker. Hur som haver, fin är hon....

2) Jag har fått kontakt med 2 av mina bästa vänner från förr (Yo, Lenny & Vik). Har saknat dem rätt mycket mellan varven och är bara glad att se att de mår bra.

3) Har blivit erbjuden ett jävligt bra jobb, som kan ändra min framtid på ganska bred front. Inte för att jag är en pengahora, men jag har dock insett att pengar är en jävligt viktig faktor för att en människa ska må bra. Syftar i detta fall på att pengar inte är till för att showcase`as, utan är till för att ge dig en bättre levnadsstandard, uppleva saker, ge dina efterkommande lite mer säkerhet.

4) Har en riktigt stor grej på G, som ett fåtal av Er känner till. Tills vidare låter vi det hela vara som det är på den punkten, men resten av Er kommer bli underrättade så fort jag vet lite mer. Detta för att inte jinxa skiten...


Ni ser, även idioter får sig en slev av det goda ibland...

Tjöflöjtarns!

Ett seriöst pip på hjälp

Ok, vet att det inte är så värst många som tar det jag skriver på fullt allvar. Detta är mellan varven svårt, det inser jag till fullo, då jag själv inte heller inte gör det. Men denna gång är jag dock fullt allvarlig.
     Som jag tidigare nämt i förbifarten har jag problem med min axel. Den lever sitt eget liv, eftersom det for illa när det var upp till mig att sköta om den. 
     Hur som helst, det jag vill ha hjälp med är om det råkar finnas någon som har koll på hur det är med rätt till operation för min del. För att göra denna uppgift lättast möjlig för dig, så finns det några faktorer som spelar in:
     1) Jag fick en remiss för ca 3 år sedan, men valde då att åka till Norge och jobba istället. Idiotiskt kan tyckas, men så blev det och det är inget att hänga läpp över nu. 
     2) Jag är i detta nu oförsäkrad. Helt och hållet. Även detta helt idiotiskt, jag vet. Men där är det ändring på G. Men spelar det någon roll, iom att vi lever i det välfärdssamhälle som vi nu faktiskt gör.

Eeh, ja. Det var väl allt som jag hade att be om. Är relativt övertygad om att fler frågor kommer uppstå, OM det nu kommer några svar. Men det tar vi då.

Ha d gött!

Jag ska go mental on Oggy......

Tja, om ni undrar varför, ta er en titt i hans blogg och där även min anledning till varför ett riktigt whoopass är i antågande på hans bleka behind......

Diskriminering?

Hej!

Du får nu en make up box från Vevay för 0 kr.

Boxen innehåller ögonskuggor, blushers, puder, kajal, pensel
och 2 applikatorer. Passa på nu innan erbjudandet tar slut.

Är du kille så vill du nog hellre ha en rakhyvel. Klicka i så fall *censur*

Hmm. Detta hade jag i inkorgen när jag kikade igenom imorse. Inte för att framstå som en girig jävel, men verkar inte erbjudandet med make up-boxen något mer tilltaget än det som en snubbe kan förvänta sig?  EN rakhyvel??

Ska fan lägga en beställning på sminket och ge bort till nån vänligt sinnad.......


Opolitiskt korrekt

Idag är jag något mer vid i min syn på världen än andra dagar. Idag har jag nämligen infört en FN-dag för mig själv, för att på så vis öka förståelsen för rasrelaterade frågor, så som t.ex det oerhört viktiga faktum att negerbollar är jävligt goda och att de utan förevändning ska fortsätta kallas negerbollar. Detta har inte ett skvatt med rasism att göra, utan i mitt tycke ett rätt sunt förhållningssätt till vad det är som är värt att lägga sin tid och möda på att förändra.
     För en människas rashat gör sig i varken bättre eller i sämre dager om vi fortsätter njuta av dessa sockerbomber under det namn de blivit kända.
     Sen att vissa mindre begåvade lallare (rasister) är så begränsade i sin livssyn och med sin trångsynthet gör världen till en osäkrare och ogästvänligare plats, är ju att beklaga och ska i all sin vidrighet bekämpas.

Men nog om detta. Det finns trevligare saker att ta itu med en stor FN-dag som denna. Förslagsvis att slänga sig med lite utländska. Jag, t.ex, ska idag tilltalas El Patrasko och inget annat. Detta för att föra tankarna till stackarna i Mexico som måste vallfärda på gott och ont till USA för att få en tillstymmelse till ett drägligt liv.
     Och skulle vi mot all förmodan stöta ihop på ett fält nånstans, så skulle jag uppskatta om du framförde en soldans eller något i den stilen, både för att säkerställa denna sommars solgass och för att hedra minnet av de gamla idianerna, som Nybyggarna rövknullade och nästan utrotade från jorden yta. Stackars indianer....

Annars är Indier ett skönt folkslag. De pratar rolig engelska och vickar störtskönt på huvet när de gillar nån. Asball! Sen att Indien är kärlekens och respektens vagga, finns det väl vissa som vill tvista om. Gör inte detta med mig, för då sänker jag dig med en rak höger. You dig?? Men deras Bollywoodfilmer skulle jag klara mig utan...

Kina då? Det har ju varit mycket snack om denna kära kommunistdiktatur den senaste tiden. Och inte nog med att det snart är OS där borta, svenska pop/rockband ska visst dit på export, med lirare som Mando Diao och Maja Hirasawa i spetsen.
     Hörde en intervju med snubben som håller i det hela och på frågan om de skulle göra någon typ av protest eller aktion mot Kinas brott mot de mänskliga rättigheterna, svarade han att det var nåt som de överhuvudtaget inte diskuterat eller funderat kring. Klart som fan han svarar så. Med en befolkningsmängd på ca 1,3 MILJARDER (!!!)människor, så är ju marknaden sjukt stor. Så även om det bara är en obskyr liten klick kineser som gillar ditt verk, så kan du ju garva hela vägen till banken ändå. 
    Så jag skulle nog önskat mig ett något bättre svar och tillika lite mer ansvar från våra svenska artister....

Nåja, nu ska jag lära mig lite spanska, tänkte jag...

Må väl, compadres!

Hotties och notties

Bra skit:
Placebo - English Summer Rain och Bitter End (Sleeping With Ghosts)


Hujedamej...Kan det överhuvudtaget bli sliskigare än detta? *pekar nedåt*


                                                                 

Men fin, det är han!

Nä, om man skulle få nåt vettigt gjort idag oxå.....

Trappgymnastik (Del 2)

Kom just på att för ca. 2 år sen var jag på besök hos min kära syster. Som de sanna finnar vi är, så söp vi till rätt ordentligt och hade det väldigt trevligt.
    Men återigen skedde det som så ofta sker när Pelle är i högform; olyckan infinner sig. Halkade nämligen till i hennes trapp och slog i golvet riktigt rejält. Förutom några blåmärken och skallebank, så lyckades jag även med bedriften att slå axeln ur led.
    Syrran fick föra ett skapligt förvirrat samtal med 112 och försöka förklara i fylledimman vad som inträffat. Efter ca 20 minuter (tror jag) kom iaf en ambulans för att köra mig till sjukan. Trevligt slut på den kvällen....

En annan gång, en midsommarafton för något år sen, då jag även träffade Oggy för första gången, fjantade vi omkring och körde lite Jackass-stunts.
     Pelle, sin vana trogen, får den briljanat idéen att hoppa från Oggys föräldrars altantak ner i buskarna. Till jublet från vänner utför han stunten och vad inträffar? Jo, han slår axeln ur led.
    Efter några tappra försök, av bl.a Oggy, att dra rätt axeln, så fick det helt enkelt bli en trevlig liten bussresa till sjukan. Tack Uffe för sällskapet!

Trappgymnastik

Jag har en förmåga som vida övergår mitt förstånd. Vi kan kalla det för en viss talang. Som jag tidigare nämt drar jag till mig idioter på löpande band. Detta medför i sin tur att jag allt som oftast hamnar i de mest skumma situationer. Även när jag är ensam, så infaller pinsamheter. Hmm, verkar ju nu som att det är jag som idioten....
     Jaja, tillbaks till ämnet.
     Igår när jag gick på stan i lugnan ro och skötte mitt, så ville livet återigen visa sig på styva linan. Utan förvarning drar jag en bakåtvolt, mitt i centrala Örebro, som skulle fått Anna Lindberg att gapa av förvåning. Halkade nämligen till på ett trappsteg och vips flaxade armar och ben till höger och vänster som värsta seriefiguren.

Så ser mina vardagar ut. Nån som känner sig manad att byta?

                                                                             *************************

För övrigt dammade jag av en riktig gammal goding idag. The KLF - The White Room. Gammal clubmusik som fortfarande håller. Tack för tipset, Niklas!

Några låttips

I brist på nåt vettigare att sysselsätta mig med, så tänkte jag tipsa om några tunes att göra dig sällskap i vardagen.

* José Gonzáles - Smalltownboy (Killing for Love, Promo)
* The Soundtrack of Our Lives - Mantra Slider (Welcome to The Infant Freebase)
* The Soundtrack of Our Lives - Instant Repeater ´99 (Welcome To The Infant Freebase)
* Massive Attack - Angel (Mezzanine)
* Massive Attack - Teardrop (Mezzanine)
* Coldplay - God Put A Smile On Your Face (A Rush Of Blood To The Head)
* Coldplay - Clocks (A Rush Of Blood To The Head)
* Depeche Mode - Never Let Me Down Again (Music For The Masses)
* U2 - With Or Without You (Best Of 1980 -1990)
* Pearl Jam - Release (Ten)

Puss & hångel, låtlistekrångel!

Stora drömmar om Harmageddon

Angående bussresor; Förra veckan, när jag min vana trogen, satt och kånkade på bussen på väg till jobbet, så satt en mor och hennes sötsak till dotter som var någonstans i 6-7 års åldern mitt emot mig. Jag hade, återigen min vana trogen, musik i lurarna på rätt hög volym, tycker om när basen smäller i hörselgångarna.
    Hur som helst, jag ser emellanåt att mor och dotter samtalar med varandra och på nåt vänster verkar det som att samtalet handlar om Yours Truly. "Hmm", kan va drogskador från svunna tider som gör sig påminda. Paranoida tankar om att hela världen betraktar en. Så jag intalade mig att det bara var inbillning.
    När jag efter ett litet tag sitter i min egen musikfyllda värld och tittar ut genom fönstret känner jag ett, eller några, knackanden på mitt vänstra knä. Förvånad tittar jag på den lilla hand som orsakat detta och följer armen med blicken tills den fästs på upphovsmannen, i detta fall den söta lilla dottern mitt emot.
    Handlingskraftig som jag är, så drog jag snabbt ur örpluggarna med ett "plopp" och riktade all min uppmärksamhet mot flickan.
    "Är du döv?", frågar hon med så mycket medlidande i blicken som jag inte visste att småungar ens kunde uppbringa.
    "Hehe. Nej, jag är inte döv. Hur skulle jag då kunna lyssna på musik?", försöker jag så pedagogiskt som möjligt svara.
    "Men då kommer du bli det, säger mamma."
    Fnissen hördes från här och var i bussen. 
    Vad svarar man på detta? Visste inget annat än att titta lite generat på henne, sedan på hennes mor, som för övrigt blev lika röd om kinderna som jag, ge ifrån mig ett pinsamt litet; "Jadu, det har du rätt i", stoppa pluggarna tillbaks på sina platser, sänka volymen och önska att en meteorit slog ner i bussen i just det ögonblicket.

Veckodagar och Tonåringar

Jag och Veronika Maggio har visst nåt gemensamt. Vi har båda mödrar som refererat oss till veckodagar och därigenom gett oss beskrivningar. Se bara!

Maggio: "Föddes en lördag, så mamma kallar mig för discotjej."

Pelle: "Föddes en tisdag & morsan kallar mig för idiot."

                                                        **************************************************

På väg till jobbet igår var det en tjej i yngre tonåren som satt på bussen och talade i nallen. Hon blajjade högt och tydligt och med en ton av att hon försökte göra sig cool inför den hon nu pratatade med. Hon snackade om att hon varit så jävla full i helgen och slagits med den och den och att flera killar hade stött på henne.
    Döm av min förvåning när en telefon plötsligt började ringa bakom min rygg på skapligt hög volym. Vi var 3 stycken som satt i den delen av bussen, varav en snubbe i min ålder som satt på min motsatta sida och tjejen belägen någon rad bakom oss.
    Jag och nämnda kille tittade på varann, vände sedan våra blickar mot den stackars saten bakom oss. Ett illrött ansikte mötte oss och svarade i luren:
    "Eeeh, hej mamma. Eeeh, näe jag gör ingenting. Jag är på väg hem..."
    Resten av samtalet har jag ingen aning om, för jag och snubben brast ut i ett gapskratt utan dess like!

Bevare mig för tonåringar............

Människor Och Felsteg

Hade idag ett samtal med min vän Anna där hon skämtsamt (hoppas jag?) försökte sig på att kategorisera mig. Detta fick mig att tänka till lite. Det gick lite trögt till en början, stackars hjärnceller får ju inte så mycket rastning mellan all idioti.

Hur som helst kom jag denna gång fram till att det verkligen är farligt att kategorisera och/eller rubricera folk. Man tar ju risken att inte lära känna personen och gå miste om en hel del som just DEN personen har att erbjuda genom att bete så på så vis. Jag tycker heller det är så överdrivet clever att sätta sig själv i något fack.

Men om det nu finns någon därute som prompt behöver hjälp med att hajja vad för sorts pajsare JAG är, så är väl den närmast träffande beskrivningen; "människa", med alla negativa och positiva associationer det råkar medföra. Jag anser exempelvis att en kvinnlig arbetare ska ha på öret lika mycket i lön som en manlig motsvarighet om de gör exakt lika mycket och har liknande utbildning och kunskap. Detta gör inte mig till feminist, detta gör mig till en logiskt tänkande människa med en värdegrund i att alla är lika, vare sig kön, nationalitet eller bakgrund.

För varje individ, är just DET, en individ. Och precis som alla andra, så är även jag en individ, med mina tyckanden och tänkanden. De kanske inte överensstämmer med dina synsätt, men de är mina. De har odlats genom mina felsteg (som varit jävligt många) som jag envisats med att ta, tvärtemot allt bättre vetande.

Jag har gjort vänner illa, jag har ljugit, jag har bedragit, jag har stulit, jag har knarkat, jag har slagits och lite till på det. Gör detta mig till en dålig människa? Må så vara, men allting jag gjort mot andra, det har jag också fått i gengäld. Detta säger jag inte som nån ursäkt, utan mer som en förklaring till att det är så världen fungerar, för att vi ska få upp ögonen och börja kritisera oss själva och få bort skygglapparna från våra helgonlika självbild.

Idag ångrar jag en hel del av mina handlingar, samtidigt som jag inte gör det. För om de inte hade inträffat och jag inte gjort de val jag gjort, så hade jag inte varit den individ jag är idag. Och hur struligt det än sett ut mellan varven, så är jag glad. Glad för jag är på otroligt god väg att formas till den människa jag i mina tankar vill vara.

En musiknörds ABC

Innan vi sätter igång vill jag bara nämna det faktum att jag valt att inrikta mig på populärmusikens födelse. Detta innebär att jag denna lilla musikhistorik for dummies låter allt ta sin början i 60-talet. För innan det var det Chuck Berry och Elvis som rockade runt klockorna. Men den stora spridningen skedde med The Beatles och sen small det bara.  Enjoy!

Boomen
Här väljer jag att nämna just den Beatlesplattan, trots att de erövrat världen 5 skivor innan, för det är helt enkelt min favorit med dem. Ungefär samma anledning rörande The Stones, men mer för att "Aftermath" var den första plattan som uteslutande skrevs av Jagger/Richards.

* The Beatles - Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band
* The Rolling Stones - Aftermath (Första plattan där låtarna uteslutande var skrivna av Jagger & Richards)
* The Jimi Hendrix Experience - Are You Experienced?
* Led Zeppelin - Led Zeppelin IV


Punk

Punken hade en stor inverkan i slutet på 70-talet. Missnöjet bland de unga i Storbritannien fick sitt ulopp genom framförallt dessa dårar.

* Sex Pistols - Never Mind The Bollocks, Here`s Sex Pistols


Pop

Herr Jackson och Prince behöver väl ingen vidare presentation. Depeche Mode däremot kan jag säga (skriva) följande  om; Föregångare, i sällskap med Kraftwerk, till dagens goa & techno.

* Michael Jackson - Thriller
* Michael Jackson - Bad
* Prince - Purple Rain
* Depeche Mode - Black Celebration


Hip Hop

Uppkomsten av realitetsrimmande i USA´s ghetton i början av 80-talet skedde i första hand tack vare Grandmaster Flash och hans grabbar. Skaplig industri det blivit till idag....

* Grandmaster Flash and The Furious Five- The Message
* Run DMC - Run - DMC
* Niggaz With Attitude - Straight Outta Compton
* Public Enemy - Fight The Power (Live)


Metal

"Black Sabbath" (låten alltså) summerar klockrent vad just Metal som begrepp står för.

* Black Sabbath - Black Sabbath
* Metallica - The Black Album


Britpop

Oasis båda plattor står sig än idag. Radiohead fick komma med här, för de gick i bräschen med "Creep".

* Oasis - What`s The Story Morning Glory
* Oasis - Definitely Maybe
* Radiohead - Pablo Honey


Grunge

Jeff buckley glider in här. Varför? För att "Grace" innehåller 2 av den tidens bästa alster inspelade på skiva. "Hallelujah" och just "Grace".

* Nirvana - Smells Like Teen Spirit
* Pearl Jam - Ten
* Soundgarden - Badmotorfinger
* Jeff Buckley - Grace

*Phuh*


RSS 2.0