Smörgåsbord

Tjolahejsan! Idag skiner jag ikapp med solens icke-existerande strålar. Hur menar jag nu? Jag menar självfallet på så vis att solens strålar genomsyrar mitt inre och jag kan på detta förträffliga vis sprida dem vidare till min närhet. Smart som attan, måste jag säga.

Har en outgrundlig känsla av att denna sommar kommer bli nåt att berätta för barnbarnen. Varför kan jag inte sätta fingret på, men det är väl just det som är tjusningen: Att inte veta vad som väntar bakom nästa krök? Jaja, jag ska iaf se till  att den blir minnesvärd. Hur? Genom att omfamna livet och allt vad det har att erbjuda. Livet ska bli mitt eget personliga smörgåsbord och jag ska smaka lite här, lite där. Ta med dig gaffel, haklapp och ett sjudundrande humör, så kör vi igång!

Nu ska jag vila knoppen för ett ögonlock eller 2. Behöver all energi jag kan få. Ska ju träffa grOggy ikväll. Det tar på krafterna...

Tjoflöjt!

Låtar och Tack!

Jisses! Det vore ett inte så litet tjänstefel i livets tecken om jag i detta inlägg inte vördnadsfullt tackade alla snälla själar som fick mitt usla humör och ännu uslare syn på livet att försvinna puts väck! Det ter sig onekligen som så att det faktiskt finns fler som bryr sig än vad jag själv tagit med i beräkningarna. TACK SOM FAN TILL ER ALLERS!

Och som ett tecken på min snart uttjatade tacksamhet, följer här några härliga toner som ni kan massera era hörselgångar med. Perfekta att inleda sommaren och dess galna upptåg och hormonstinna dygn med!

* Dilba - Golden Kids
* Swingfly - Winner
* Looptroop Rockers - The Building
* Alphabeat - Fascination
* Mando Diao - Train On Fire

Nu måste jag rusa, ska nämligen iväg och träffa höga höns och skriva kontrakt (föhoppningsvis).

Puss på Er!


Kärlek och Misantropi

Det finns stunder då jag tackar livet för allt det hittills behagat lära mig. Det finns också stunder då jag tackar livet för allt det har i beredskap att lära mig.

Men, det finns även stunder som denna, då jag bannar allt liv åt helvete och där bortom. Rättelse; jag bannar inte allt liv, jag bannar MITT liv. För hur jag än beter mig och hur jag än försöker sprida den kärlek jag nu har att sprida i min lilla, lilla del av universum, så tro fan att den som får ta smällarna är ingen annan än författaren av dessa ord.

Visst, då kan man ju alltid dra till med den något utslitna klyschan: "Det som inte dödar en, gör en starkare." Nu är det så att denna förbannade klischéklyscha inte hjälper mig ett satans jävla dugg!

Det känns nämligen som att jag befinner mig i ett vägskäl. Har befunnit mig i samma vägskäl förut och jag kan ärligt inte säga vilken liten stig jag tagit för att återigen befinna mig vid dessa crossroads. För så som jag väljer att se på livet, så får man vad man ger. Karma, helt enkelt. Men satan vad min karma måste vara uppfuckad. Har gjort en hel del soulsearching och kommer inte fram till någon annan förklaring än att jag måste varit en stor jävla idiot i mitt förra liv. Detta medför också att jag så sakteliga börjar tro på reinkarnation. Någon annan förklaring kan jag bara inte se i den självutplånande dimma jag för närvarande befinner mig i.

Vägskälet då, vad innebär det? Jo, antingen blir jag en bitter jävel och stänger av alla i den yttre världen från mitt  inre. Eller så fortsätter jag på samma spår jag följt i snart 7 år, dvs jag fortsätter ge av mig själv, fortsätter ge kärlek och tar risken att gång på gång bli sårad.

Tyvärr verkar det som så att livet finner det oerhört roligt att jävlas med mig genom att gång efter annan presentera individer för mig som inte gör annat än lemlästar mig och min sfär. Det måste nog förhålla sig på så vis att jag har en idiotmagnet som jag inte kan se, känna, eller röra. Därför heller inte göra nåt drastiskt ingrepp för att avlägsna den hatade saken.

Jaja, jag ska nu inte dra alla över en och samma kant. Tro´t eller ej, så har faktiskt livet visat mig åtminstone 1 person som verkar ha hjärtat på rätt ställe den senaste tiden. Och det kanske är så det funkar?

Snyggast i stan

Stort TACK till Anna, som gjort att jag för en gångs skull gör mig själv rättvisa på en bild:

image3

Sen vill jag bara visa folk som inte varit på en sk RäJvFeSt nångång hur det verkligen ser ut:
image4


Påsken

Det sägs att vägen till helvetet är kantad av goda avsikter. Det måste ju i all sin logiska rimlighet innebära att vägen till himlen är kantad av onda avsikter. Det kanske är denna lilla devis som kyrkan haft i sin vetskap i alla dessa år. För på så sätt kan man helt plötsligt förstå alla de grymheter som kyrkan utfört "in the name of God".

Idag är det som bekant Långfredag. Påskhelgen har inletts och det är vid denna tidpunkt vi ska sända våra tankar till Jesus och hans lidande. Nog för att jag tror att det de facto har existerat en skön snubbe vid namn Jesus (inte i Mexico nu, barn, för där finns det väl ca 1 miljon Jesusar än idag). Nej, jag syftar här på snubben i kaftan som gled runt som en riktig förtidshippie och förespråkade "peace, love and understanding". För det var i huvudsak dessa saker han jiddrade om till sina anhängare. Och det är ju inget fel i det, eller?

Innan Långfredag infaller ju alltid Skärtorsdag. Eftersom jag är finne, var det en speciell dag för mig igår.
 "Aaah. Jaak loovar, paara rispa, inte säära".

Nu önskar jag eder alla en Glad Påsk och må spriten föra Dig mot lyckan! (Eeeeh, ja just det...)

Tristess

Ok, tristessen har satt sina äckliga klor i mig och jag vete faaaan vad jag ska göra åt saken. Skriverierna är klara, så de kan jag inte pilla på mer. Inte för tillfället iaf. They are fuckin` locked.

Oggy är lika genomkass som vanligt och sitter och glor på nån film i kvinnligt sällskap.

Ali är lack på mig för att jag inte betalade en båtbiljett trots att det är ca. 4 månader kvar tills vi ska åka.

Wiklund har gått under jorden.

Lilltrollet är däremot vänlig och sitter och smeker över nya Traktor. (DJ progg för dig som inte vet)

Och jag, ja, jag sitter här och funtar starkt på att gå till närmsta bar och supa skallen i bitar. Hmm, låter lockande. Ja, så får det bli!

Skål!!

Nyttig

Slår mig ner vid hemkomst och ögnar snabbt igenom dagens shoppingkvitto:

* 1 st. Coca- Cola 1,5 L
* 1 st. Ostbågar
* 1 st. Grillchips
* 1 st. L&M Röd (Ciggs)
* 1 st. Granit (Snus)
* En jättepåse lösgodis.

Jag, onyttig? Ääääh, spelar rula. Alla dör vi ju nångång och jag såg iaf till att äta gott under tiden. Så ska det stå på min gravsten, har jag precis bestämt.

Ett litet ordspråk att alltid kunna dra till med:

Fy Fan För en Flohabbas Fuktiga Fladder-Fitta Före Frukost. :D:D:D

"Men Peeeeeellleeeeeeeee!!! Så kan du väl inte skriva?"
 "Det kan jag visst. & jag gjorde det precis."

Nu blir det TV. Tjo!


Minnesvärda Tunes

Tack vare en viss dam som lagt upp en grymt schysst låt på sin bloggsida, så började Yours Truly`s minnesbanker att jobba för högvarv. Så nedan har jag listat några av de låtar som betytt mycket för mig under åren som passerat och jag har även bjuckat på en kort kommentar rörande varje liten musikalisk bit. Detta ger dig en inte så liten inblick i Pelles depraverade skalle. Mycket nöje!

* Jeff Buckley - Grace och Hallelujah (Jag och bästa polar`n vid denna tid låg vakna nätterna igenom och filosoferade till tonerna av dessa mästerverk)

* Sinead O´Connor - Nothing Compares To You (Den obesvarade kärleken fick för mig här ett ansikte. Eller åtminstone ett soundtrack)

* Dr Alban - It´s My Life (Hatar att erkänna det, men Tandläkar`n har satt sina spår i mitt liv. Av nån outgrundlig anledning dunkade denna eurodiscomardröm i högtalarna varje dag när jag och kompisen svängde in på skolparkeringen sista året i gymnasiet)

* Oasis - Wonderwall (Vet inte hur många minnen jag har till denna låt. Iofs, skulle kunna skriva ner hela plattan, för den sommaren (& flertalet somrar därefter) var magisk. Får fortfarande gåshud när jag hör den)

* Astral Projection - Mahadeva och MWNN - Sugerrush (Det var till tonerna av dessa storheter inom trancemusiken som mitt technoöra började formas)

Jaja, det får räcka för denna gång. Nu blir det krubb!

Tjoflöjt!


Frisk & Kry!

Jisses,  vad sjuk jag har varit! Förvisso finns det väl folk genom historien som  lidit större kval än jag, genom malaria, pest, ebolavirus och andra trevligheter. Men det fråntar ändå inte mitt lidande!

Jag har haft hosta, ingen fjanthosta, utan en riktig manshosta, som gör att väggarna vibrerar. Jag har haft halsen bebodd av härligt trögflytande slem, i äkta snorgrön färg, för den som undrar. Och jag har haft feber. Denna härliga, gudomliga feber med allt vad det innebär. Frossa, svettningar och i viss mån delirium. Härligt!

Men, nu är jag alltså tillbaka i "normalt" tillstånd. Detta är både tråkigt och otroligt skönt. Tråkigt därför att nu har jag inget att skylla mina små egenheter på. Skönt därför att nu har jag åtminstone ork att ta mig i brasan. Det du!

Nu ska jag läsa tidningen och se hur världen klarat sig utan min översyn de senaste dagarna.

 Puss & smek!

Folk och Fä

Lite ledsen i ögat blir jag allt när jag ser hur människor behandlar varandra. Folk är fan förjävliga...

Turkish Rambo (Måste ses)

Alltså, detta kan vara det sämsta som någonsin gjorts. Ljudet är helt åt h-vete, likaså effekterna. Och som partner in crime Emelie påpekade; var fan får han alla bazookaskotten ifrån? Håll även utkik efter med vilken "rasande" fart just nämnda skott far iväg.

MYCKET nöje!

http://www.youtube.com/watch?v=ljlBU6baLiQ

My Mind Is Made Up

Har haft en del bryderier rörande "bloggkryssningen" som Rockpoet håller på att styra upp. Men det verkar som att de bryderierna är över nu....

image2

Finland nästa!!!!

Rasism?

Såg denna reklam på min egen bloggsida:

Vill du slippa finnar?
Tusentals har redan blivit hjälpta! Resultaten talar för sig själva.

Tur att jag klickade på länken. Annars hade det börjat gå vilt till...
http://www.vitaminb5.se/?gclid=CLCipOWUi5ICFQ1RMAod8yAl_A

Klimatförändring vs. Veganer

Enligt en undersökning, gjord av FN:s klimatutskott, så står våra kära kor för 20% av koldioxidutsläppen här i världen. Hur? Jo, genom deras fisar.

Detta leder oss raskt in på frågeställningen; Om vi inte konsumerade kött, skulle inte detta innebära ännu värre konsekvenser för oss rörande växthuseffekten och sedan klimatförändringarna?

Så, veganer, vegetarianer eller vad ni nu kallas, börja ät kött och hjälp till att rädda mänskligheten.

Må väl!!

Shantaram

Yes! Johnny Depp, den bästa skådisen på den här sidan Vintergatan, ska både producera och spela huvudrollen i filmen Shantaram. Den är baserad på en bok, en sann historia och är otroligt gripande och minst lika bra skriven.

Varningens Finger! Det är en tegelsten på över 900 sidor, så se till att styrketräna lite innan påbörjad läsning.

Tjoflöjt!

Folk På Fest

När jag blir stor, dvs växer upp, inte käkar upp mig till obesety, ska jag bjuda dessa lirare på en hejdundrande fest som ska vara ända till påska. Rätta mig om jag har fel, men skulle det inte bli fruktansvärt sköna samtal, galna upptåg och alkoholförtäring utan dess like?

Jaja, gästlistan ska iaf bli som följer:

*Amy Winehouse (Vem skulle inte vilja parta med henne? Där kan man snacka om att man vet hur en slipsten ska dras).

*Liam och Noel Gallagher (2 hybrisbröder på samma fest och jag plockar fram popcornen och sätter mig för att njuta av underhållningen).

*Erykah Badu (Alla lyckade fester behöver vackra flickor. Erykah är guds gåva till mannen. *dreggel*)

*Ola Salo (Precis som med vackra flickor, så behöver en bra fest åtminstone 1 bög. Ola blir mitt val).

*Per Bjurman (Superkrönikör på Aftonbladet. Björnen från Dalarna (lr var fan han nu kommer ifrån) verkar vara så jävla genomgod. Såna gillar vi).

*Eddie Vedder (I en perfekt värld ringer jag och Eddie kommer).

Såååå, det får väl räcka för denna gång. Nu ska jag jävlas me grOggy. Han hatar när jag jävlas med honom. Han tycker jag är pretto och dryg då. Fint :D

FC Patrask

Vaknade fruktansvärt tidigt och kunde inte somna om. Vad gör man då? Jo, man sätter sig och plitar ner sitt drömlag i fotboll.

Målvakt: Nr. 1 "Gigi" Buffon, Italien: Håller fanan högt rörande italiensk målvaktstradition. Snabba reflexer, bra på långskott, bra i luftrummet, bra på frilägen. Killen har allt.

Högerback: Nr. 2 Cafú ,Brasilien: Under 10 år höll han yppersta världsklass i så väl klubblag som landslag. Outtröttlig, snabb och rätt markeringssäker.

Vänsterback: Nr. 3 Roberto Carlos, Brasilien: Som Cafú, minus markeringen. Fast bättre teknik och skrämmande bra tillslag på bollen.

Mittback (Libero): Nr 4 Franz Beckenbauer, Tyskland: "Dier Kaiser" var fenomenal på att läsa spelet och och hade utomordentlig teknik, vilken han ofta använde sig av på sina många soloraider.

Mittback: Nr. 5 Fabio Cannavarro, Italien: Liten, egentligen för liten för att hålla världseliten i schack. Men han lyckas med denna uppgift tack vare sin spelförståelse, snabbhet, spänst och sitt lugn. Gör aldrig en dålig match.

Mittfält: Nr. 6 Josep Guardiola, Spanien: Spelgeni på Spaniens mittfält under många år. Höll sig ofta lite längre ner i banan och smekte iväg öppnande passningar.

Mittfält: Nr. 7 Steven Gerrárd, England: En perfekt blandning av slitvarg och spelfördelare. Viker inte en tum och blir oftast bättre ju mer det gäller. Målfarlig och ett av världens bästa tillslag med högern.

Mittfält: Nr. 8 Garrincha, Brasilien: Dribbelkungen nummer 1! Snurrade upp motståndare till höger och vänster från sin position ute på kanten och var fansens gunstling. Led av polio när han var liten och hade därför ett snett ben. Men det kanske var därför backarna inte visste var de skulle ta vägen när han satte igång.

Anfallare: Nr. 9 Pelé, Brasilien: Tätt efter Maradona på världsrankingen (min alltså). Debuterade i Brasiliens landslag som 17-åring i VM i Sverige -58. Måltjuv, framspelare, artist och faktiskt en buse. Men det är väl klart, blir man nersparkad 20 gånger på raken så fort man får bollen så lackar man till.

Anfallare: Nr. 10 Diego Armando Maradona, Argentina: Världens genom tiderna absolut bästa spelare. Han kunde luckra upp ett helt försvar, eller vafan, ett halvt landslag (England, nån?) på helt egen hand. Sjukt bra teknik, lika sjukt bra blick för spelet och magiska passningar

Anfallare: Nr. 11 Romário, Brasilien: Den absolut bästa och största (lilla) målspottaren som någonsin beträtt en fotbollsplan. Rörde sig möjligen 3 meter som längst utanför straffområdet, men när han fick bollen, då gick det undan. Otroligt kvick på små ytor och ryckte ofta förbi sina försvarare tack vare sin explosivitet. Teknisk. Även historiens största diva, i konkurrens med Stoichkov.

Tränare: Arséne Wengér, Frankrike: Finns det någon på denna jord som överhuvudtaget har någon som helst sportmössa att få dessa superstjärnor och i många fall legendarer att spela som ett lag, då är det den franske mastermindcoachen. Lugn, strategisk, hyperintelligent och kan snacka med vilken spelare som helst och få honom att förstå vad som krävs av honom. Likaså ingjuta förtroende hos sina adepter, vilket är minst lika viktigt som talang.

Geni

Yes! Jag hinner med ett sista inlägg innan ridån går ner för driftservice.

Vill bara påpeka det faktum att Eddie Vedder än en gång visat prov på sin genialitet. Kopplar inte vad jag menar? Soundtracket till "Into The Wild". Satan så bra det är! Vem har vi att tacka? Jo, Eddie Vedder, sångare i Pearl Jam för dig som inte har koll.

Hur man talar med kidsen

Min gode vän och ständige vapendragare är en sann pionjär när det gäller att uttrycka sin åsikt så att folk verkligen kopplar. Eller va sägs om detta lilla exemplar:

För nån månad sedan så vann Espanyol mot Barcelona med 2-1. Då min kompis är ett fan av Espanyol (likaså jag), så blev det lite rabalder på ungdomarna där han jobbar. Detta eftersom 90% av världens befolkning (nåja) håller på just Barcelona. Samtalet gick som följer:

Polarn: Hahaaaa! Där ser ni! Espanyol är dubbelt så bra som Barca!
Kids: Ääääh, vaddå? De hade ju bara tur!
P: Tur? De gjorde ju dubbelt så många mål. Det är hundra procent mer. Dubbelt så bra, alltså!
K: Öööö *förrvirring uppstår i kidsens inte så välutvecklade hjärna*
P: Ja. Se det så här: Dubbelt upp. Skulle du vilja ha 2 morsor?
Där föll polletten ner.

Det handlar om att snacka kidsens språk :)

Balans

Det finns många, alltför många, på vår kära planet som ser på saker i antingen eller-termer. Detta är tyvärr ett felaktigt förhållningssätt, enligt mitt tycke. Låt oss utforska min tes lite snabbt:

För vårat eget personliga välbefinnande och dess utveckling, så krävs det nämligen att vi hittar en balans av alla motpoler vi stöter på. Ond eller god? Snäll eller elak? Tillmötesgående eller tvär? Ja, du börjar hajja tankegången nu?

Så för dig som lever med "svart eller vitt-sinnebilden" är det bara att inse att det är i det gråa sanningen finns. Du kan inte vara för snäll, även om det är en fin tanke, för då blir du överkörd. Du kan inte vara för elak, för då blir du ensam. Det räcker med exempel, du har hajjat nu tror jag.

Avslutningsvis; Finn balansen, finn lyckan!

Ryggskit

Nu har jag fått nog av socialisering för denna dag. Dags att sjunka ner i den skönaste av sköna fotöljer och avnjuta en bra rulle.

Dessa låtar har btw gått varma i lurarna under dagens gång:
 
* Pan Psychic - In Suspense (Human Hyperactivation)
* Artifact303 - Trip To The Sun ( Human Hyperactivation)
* Son Kite - On Air (On Air Remixes)
* Pleiadians - I believe (Seven Sisters)
* Troll Scientists - Scientists In Hypnosis (Useless Science)

Ok, då har jag inget mer att säga än att tack för idag och skit er på ryggen!

Må väl!!

Rond 2 *ding ding ding*

image1

Yes! För alla er som undrat hur Rockpoet kommer se ut och tänka om ett par år.....

The Fight Is So On...

Detta är Rockpoet. En av de bättre bilderna på honom...

http://www.wasabi.nu/bilder.asp?show=visa&bild=bild054

Hjärtesorg

Mellan varven sker saker i våra liv som får oss att kasta in handduken. Vi blir sårade, vi blir förbisedda, folk vi älskar hamnar i trångmål. Det vi i dessa tillfällen måste ha i bakhuvuvdet är att skit drabbar alla. Och skit drabbar oss alla för att vi måste ta lärdom. Kanske inte lika mycket att "ok, detta ska jag aldrig göra om", nog för att det är en bra linje att gå efter. Men ibland måste "misstag" ske fler än 1 gång för att vi ska fatta.

Nej det jag menar är att vi får uppleva skit, för att vi på så sätt lättare ska kunna definiera oss själva och vad det är vi tycker är vackert, vad det är vi uppskattar, vad vi älskar, båda hos oss själva och i vår omgivning.

det jag har lärt mig under årens lopp är att helt enkelt anamma sorgen när den slår dig som en murbräcka i hjärtat. Försök sedan analysera vad som inträffat, för när du känner att du fått lite koll på situationen, då börjar så sakteliga svaren utkristalliseras i ditt inre och snart vet du vad som behöver göras för att bli kvitt sorgen. Kom dock ihåg att du behöver en stor portion självkännedom och en minst lika stor porion öppet sinne rörande dina egna fel och brister i det som tär på dig.

Lita på mina ord i det som du nyss läst, för jag har fått min beskärda del av hjärtesorg....

Må väl!! 

Mord i sinnet (Del 2) Finland vs. Sverige

Efter mitt senaste inlägg blev det visst ett jävla liv på folk rörande mig och mina slutsatser. Anna var dock smart och godtog min ursäkt angående de förbannade cocktailsen, så hon är nu på min sida och vi rustar inför ännu en batalj mellan finnar och svenskar!

Rockpoeten, dina dagar är räknade! För trots att du faktiskt hade helt rätt i det du påpekade, så måste jag få ur mig irritationen som uppstått tack vare blogg.se:s borttappande av mitt inlägg. Vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga för "fighten", men jag gissar att du har nåt att sätta igång det hela med?

*sjunger en finsk kampsång under tiden*

Mord i sinnet

Skrev ett av de längsta inläggen i världshitorien alldeles nyss. Plötsligt blev texten stor, för att sedan försvinna. Den är spårlöst försvunnen.

Jag ska nu försöka mörda blogg.se. Vet dock inte hur jag ska gå tillväga, men jag gissar att en machete inte gör nån större nytta....

Hrmpf...........................................

Fortfarande Bakakakfull

Var ute för en snabbrök när jag plötsligt snubblade på mig själv och drog i golvet.

Kanske ska lägga ner supandet ett tag....

Rambo IV var över förväntan. Och vilka sjukt bra effekter! Och nej, jag skulle inte vilja hamna på Rambos dödslista....

Bakis och allmänt skakakakis

En dag som denna, när solen lyser med sin frånvaro och alkoholångorna skapar sina gifter i hjärnan efter gårdagens bravader, så kan jag dessvärre inte undgå att få skumma samtal med mina compadres. Vad sägs om detta lilla exempel:

Tony: Läget då?
Jag: Bakis som en gris.
T: Illa...
J: Värsta fotsvetten..Får man fotsvett när man e bakis?
T: Man får fotsvett av allt som har med att röra fötterna i ett par skor tror jag.
(En stunds tystnad)
T: Fotbyra är jävligt äckligt.
J: Men de är ju fria och nakna nu.
(En stunds tystnad)
J: Ja, det är vidrigt som fan.

Så, kära vänner, kan detta samtal klassas som normalt? Nåja, varken jag eller Tony brukar rubricera oss som "normala", så det är väl inte så konstigt med liknande samtal...

Vill passa på att tacka gårdagens vapendragare i förtärandets tecken. Träffade nytt folk från olika delar av Svedala och jag måste säga att jag hade riktigt trevligt! Synd bara att CP-Oggy söp sig själv under bordet och därigenom såg till att jag fick GÅ hem i ösregn från city till Vivalla. Mitt i natten. I ösregn. Tack. Nämnde jag att det ösregande?

Jaja, nu ska jag och mina svettiga bakfyllefötter ta oss ett bad.

Tjoflöjt!

Funderingar

Finns det...

...bin som inte gillar sött?

...myror som lider av klaustrofobi?

...fåglar med höjdskräck?

Och varför kallas det "flygrädsla", när det egentligen är kraschen man inte vill uppleva?

Nåja, medan jag tänker över dessa ting, kan jag lika gärna tipsa om sommarens absolut bästa skiva. Eller det är fan i mig Årests Skiva alla kategorier, men den passar som handen i handsken till solsken, glass och ett strålande humör:

Ticon - 2AM  Detta är discoprogg. För dig som inte hajjar vad jag menar, lyssna........

Hej!!


Kärlekens Språk

På 80-talet fanns det en man som bodde i Indien. Han tillbringade sina dagar med att måla av människor han såg på gatan i Bombay. På detta sätt tjänade han ihop till brödfödan. Han var hemlös.

En dag när han tittade upp från ett av sina alster såg han den vackraste varelse han någonsin sett, eller ens hört talas om. Han tappade all sens och all logik. Han försökte säga nåt. Inte till kvinnan han för tillfället inte kunde slita blicken ifrån, utan till sig själv, för att få klarhet i om han fortfarande var vid liv och i denna värld, eller om han gått vidare och kommit till himlen utan att han märkt det. För änglar sjöng i hans hjärta och detta underbara och ofattbart vackra ting kunde omöjligt vara av mänsklig natur. "Det måste vara en ängel", var den enda mening han hade i huvudet.

Nu visade det sig att ödet hade något i bakfickan för dessa 2. Efter några "om" och ungefär lika många "men" kom det fram att ängeln ifråga var bosatt i Sverige och på en 2 veckors semester. Av någon anledning föll dessa, i vanlig mening, 2 totalt olika indivder handlöst för varandra.

De tillbringade följande minsta lilla sekund i varandras sällskap och lyckan var obeskrivbar. Men så kom den dag då Ängeln var tvungen att återvända till Svealand. Konstnären såg henne djupt i de tårfyllda ögonen och lovade av hela sitt väsen att han skulle komma på ett sätt för dem att snart ses igen. Om han trodde på sina egna ord, eller om han så detta för att mildra Ängelns tårflöde, visste han inte.

Dagarna efter deras avsked blev till veckor, veckorna till månader. Under tiden brevväxlade de 2 älskande och till slut fick kostnären nog. Han bestämde sig. Han skulle (håll i dig nu) CYKLA till Sverige.

Tyvärr kommer jag inte ihåg hur lång tid det tog för honom att cykla denna "lilla" sträcka, men han klarade det! De 2 är idag 1 och lever och älskar här i vårt nordliga paradis (nåja) och konstnären har en hälsning. Den går ungefär som följer: "Låt aldrig ras eller klass eller något annat komma emellan dig och ditt hjärta. Det finns bara ras; människan. Det finns bara ett språk; kärlekens."

En sann historia, för den som undrar......


Pandemi

En pandemi (av grekiska pandemia, "hela folket") är en epidemi som drabbar och får spridning över stora delar av världen. Socialstyrelsen har definierat pandemi enligt följande: En pandemi är när en infektionssjukdom sprids över stora delar av världen och drabbar en stor andel av befolkningen i varje land.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Pandemi

Nu är det ju tyvärr så, kära medmänniskor, att detta fasansfulla redan är över oss. Men inte i form av någon påtaglig sjukdom, som vi hostar och ligger nerbäddade i farmors gamla filt i massiv feberfrossa av.
Nej, farsoten som hotar ödelägga mänskligheten är så utbredd och har sådan inverkan på oss, utan att vi egentligen lägger märke till den. Den smyger sig på i de allra mest vardagliga situationer den förstör tveklöst människans utveckling i obarmhärtig fart.

Jag syftar naturligtvis på ett av mångas karaktärsdrag, dvs Idioti. Det finns såååå många idioter världen över och jag har banne mig fått nog!

Tycker det är på sin plats att vi skaffar fram ett verktyg för att underlätta för oss alla i samhället. Det jag har i åtanke är något så simpelt som en typ av legitimation. Och innan Du spinner vidare på tanken att; "E han helt fläng? Vi har ju redan leg för fan", så begrunda förslaget som följer;
Vi ska helt enkelt införa ett sk. "Idiotleg" som berörda personer ska ha fäst vid vänster bröst, så att resten av oss någorlunda "normala" individer (va fan nu det ska betyda??) enkelt får denna idiotinformation redan från början, så att man vet hur man ska agera gentemot berörda part.


Så alla idioter, ta erat ansvar som samhällsmedborgare och snickra ihop en liten skylt, så blir allas vårat leverne ett störande moment mindre....


Nocturnal Thoughts

Du som är begåvad med en någorlunda utvecklad talang för analysering lade nog märke till att jag gav vissa små "hints" om min person i detta bloggandes jungfrufärd. Så, vad fick vi lära oss då? Jo; Pelle röker, han föredrar kaffe på morgonen istället för juice, han är en "man of action" och han älskar musik.

Sen fanns det ju vissa andra grejer värda att nämna, t.ex. att han återigen fastnat för sin vän "sjuksköterskan". Vare sig det är ett mindre smart drag, eller bara rent ut idiotiskt att nämna detta faktum i en blogg, framgår än så länge inte av historien...

Buddhismen verkar, enligt min enkla mening, den religion som kan föra mänskligheten framåt på det fredligaste och mest givande sättet. Givande på så sätt att det den "kräver" av oss människor är att vi ska följa 8 relativt enkla steg (Den Gyllene Medelvägen), för att nå frid och upplysning. Sen att Buddhismen från början, och ej heller idag, egentligen är någon religion, är inget som åtminstone jag sätter på minuskontot. Ingen religion i den bemärkelsen att det finns några/någon "gud" att dyrka. Guden inom Buddhismen är du och den är jag. Inte helt fel att kunna dyrka sig själv, om det nu är nån som har en sån fetisch...

Nåja, idag blev det iaf klart att The PELALI Party Tour 2008 blir av! Polarn har fixat bil och han har fixat körkort. Jag har fixat T-shirts. Fair trade, om du frågar mig :)

Btw, proppen släppte helt och jag blev varken döv eller stirrig.

Må väl!!


Och hör sen!

Då jag har utvecklat en sjuk fablesse för musik, så är mitt senaste vardagsbekymmer av den något mer oroande sorten. Medan andra dagar kan innehålla en ömmande led (hårt jobb), eller en molande huvudvärk (oftast självförvållat tack vare förtärandet av alkoholhaltiga drycker), så kastar dagens orosmoln en betydligt längre skugga.

Vaknade nämligen upp med ett satans pipande i vänster öra. Inte nog med det. De få ljud jag hörde på morgonkvisten va dova. Skumt. Men då  jag är en skapligt renlig människa av mig, så hade jag igårkväll tagit en dusch och därav tänkte jag snabbt att det bara är lite vatten som bosatt sig i örongången och brydde mig inte så värst mycket mer just då.

Efter sedvanlig morgonrutin med kaffe, en cigg på balkongen, nyhetsuppdatering över nätet och, som alltid, skön musik i lurararna, så upptäckte jag till min stora fasa att det pep nåt så fruktansvärt i örat när musikvågorna avtog! Handlingskraftigt sprang jag till badrummet som ligger hela ca. 3 meter ifrån PC-placeringen och kraffsade fram en topz. Efter nån kort minuts snurrande och idogt pillande tittade jag mig i spegeln och svalde hårt.
"Attans. Det har inte släppt."

Tankarna gjorde sällskap med paniken och började rusa runt i en hiskelig fart.
 "Är jag på väg att bli döv? Hur fan ska jag klara av detta? Ingen mer musik?"
Visst satte rädslan satte sina vidriga klor i mig där jag stog och stirrade in i spegelbildens stirriga koögon, men den kunde däremot inte inte paralysera min handlingskraft. Ringde till en vän som är sjuksköterska, försökte så gott & detaljerat jag kunde delge henne mitt bekymmer och fick ett något lugnande svar:
"Pelle, ta det lugnt. Du har med största sannolikhet bara fått en vaxpropp. Det är lätt hänt om man pillar i öronen för mycket."

Nog för att jag aldrig sett mig själv som en öronpillande och navelluddsletande slashas, så köpte jag hennes förklaring. Det har nog varit lite extra mycket topzande denna helg. Fråga mig inte varför. Kanske börjar jag ändå bli den slashas jag nyss beskrev.

Nu väntar jag på att apoteket ska öppna och där ska jag följa min kära sjuksköterskeväns ordination, dvs en flaska Revaxör. "Funkar inte det, sök hjälp." Tack käre vän, för de uppmuntrande orden.......

Vi får se hur det hela tar sig.

Må väl!!

RSS 2.0