Periodunderhållning, del 3

Eftersom blogg.se suger älgdrule mellan varven, så kommer sista perioden nu:

Ryssarna började perioden skakigt. Sverige checkade hårt i deras zon och gjorde det svårt för dem att bygga nåt konstruktivt spel.
     Men ju längre matchen led, desto mer kom ryssarna in i den. Och med halva perioden gången kom också kvitteringen. Efter en något olycklig retur från Lundqvist, som vaktade Sveriges kasse på ett annars strålande vis, så studsade pucken rakt ut till en viss Sergei Fedorov som bara hade att raka in den i öppet mål. 2-2.
     Bataljen fortsatte i samma höga tempo med chanser åt båda håll.
     Ovechkin, som jag nämnde tidigare, kom mer och mer in i matchen. Han sköt från än det ena hållet och än det andra hållet och det syns verkligen vilken vinnarskalle den mannen besitter. Och med 5 skeunder (!!!) kvar av matchen, så är det Ovechkin som avgör det hela. 3-2 till Ryssland.

Men jag måste säga att Sverige gjorde en heroisk insats, framförallt då de bara spelade med 4 backar i stort sett hela drabbningen och utan Lundqvist i mål hade det nog blivit ett helt annat resultat. Vilken KUNG!

Matchens behållningar då? Jo, Ovechkins jävlar anamma, Afinogenovs speed och teknik, Nabukovs och Lundqvists räddningar och matchen i sig med sitt höga tempo, sina utvisningar och den underhållning som bjöds. VM:s i särklass bästa match hittills!

Slutligen; Andreas Johansson, den sk "Experten" under gårdagens sändning, sågade Ovechkin. Han sa saker i stil med: " Han har varit loj  och ointresserad hela matchen och mest åkt omkring och gnällt. Han har inte fått nåt uträttat och så är det han som går och avgör. Så jävla orättvist."
     Hmm, käre Johansson, såg vi samma match? Ok, han var lite övertänd i första, men vem var inte det? Douglas Murray, som DU utsåg som en av lirarna i matchen, spelade 10 minuter och fick matchstraff för en jävligt onödig tackling. Det är ju det första. Hur fan kan en spelare som spelat 10 minuter och sen sätter sitt lag i knipa genom en idiotisk tackling bli en av kandidaterna till matchens bästa spelare?
     Det andra; Ovechkin var i sällskap med Afinogenov den som sköt mest av ALLA på isen och du kallar honom loj? Han lämnar isen med 1 assist och ett mål och du kallar honom ointresserad?
     Hmm, min respekt för ditt kunnande försvann i denna sändning.